Klaassen naar tweede plaats na zege op Hertha-revelatie Dilrosun

Reacties

Davy Klaassen is met Werder Bremen naar de tweede plaats in de Bundesliga geklommen na de zege op het Hertha BSC van Amsterdamse revelatie Javairô Dilrosun.

Klaassen naar tweede plaats na zege op Hertha-revelatie Dilrosun
Werder Bremen
Werder Bremen
3 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Dilrosun maakt naam in de Bundesliga. De twintigjarige Amsterdammer, die door Hertha BSC werd overgenomen van Manchester City, leverde met drie assists en één treffer in zijn eerste drie duels op het hoogste niveau een aanzienlijke bijdrage aan de voortvarende start van de Berlijnse formatie.

Tegen Werder Bremen deed Dilrosun wederom van zich spreken. De aanvaller maakte dinsdag in de 53ste minuut zijn tweede Bundesliga-treffer door doelman Jiri Pavlenka bij de eerste paal te verrassen.

De goal van Amsterdamse makelij bleek niet meer dan een schrale troost. Het was namelijk niet genoeg om de eerste nederlaag van het seizoen van Hertha te voorkomen. De aansluitingstreffer na een 2-0 achterstand kreeg geen passend vervolg. Werder maakte via een benutte strafschop van Martin Harnik na ruim een uur een einde aan de Berlijnse illusies.

Werder kwam de zege ook toe. De Berlijnse gasten hadden geen antwoord op het spel van de thuisploeg, die in de elfde minuut met een treffer van Harnik op voorsprong was gekomen. Op slag van rust verdubbelde de ploeg van Klaassen de marge via Milos Veljkovic. Het bleek ondanks de treffer van Dilrosun de basis voor de derde zege van het seizoen voor het ongeslagen Werder, dat ten koste van Hertha BSC naar de tweede plaats is geklommen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Dilrosun schittert in Bundesliga
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.