Nederlander Dilrosun straalt opnieuw in Bundesliga met fraaie goal

Javairo Dilrosun heeft zaterdagmiddag zijn eerste doelpunt in het professionele voetbal gemaakt. De twintigjarige Nederlander wist met zijn ploeg Hertha BSC uiteindelijk niet te winnen van VfL Wolfsburg.

VfL Wolfsburg
2 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC

Dilrosun debuteerde voor de interlandbreak al voor Hertha met een assist. De voormalig Ajacied bereidde binnen tien minuten na zijn invalbeurt één van de twee treffers tegen Schalke 04 voor. Tegen Wolfsburg had trainer Pál Dárdai een basisplaats ingeruimd voor de jonge linksbuiten. Bij de thuisploeg stond Wout Weghorst in de basis, Paul Verhaegh zat op de bank en Jeffrey Bruma was vanwege een lichte blessure niet bij de selectie, net als Karim Rekik bij Hertha.

Beide ploegen waren het seizoen uitstekend begonnen met twee overwinningen, maar het was Wolfsburg dat lange tijd het initiatief in handen had. Die Wölfe kwamen echter niet tot veel grote kansen en kregen na een uur het deksel op de neus. Dilrosun kreeg de bal halverwege de helft van Wolfsburg en snelde richting het strafschopgebied, daar omspeelde hij Robin Knoche en schoot hij de bal uitstekend in de verre hoek: 0-1.

De respons van Wolfsburg kwam pas drie minuten voor tijd: Yunus Malli benutte een strafschop. In de extra tijd leek de ploeg uit Berlijn er alsnog met de zege vandoor te gaan. Ondrej Duda schoot een vrije trap onder de muur door binnen: 1-2. Via Admir Mehmedi werd het in een curieuze slotfase uiteindelijk toch nog 2-2. Daarmee was de kous echt af, waardoor beide ploegen op zeven punten uit drie Bundesliga-duels komen.

RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 2
Hannover 96
Hannover 96

RB Leipzig kende een valse start van het seizoen met een 4-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund en een 1-1 remise tegen promovendus Fortuna Düsseldorf en dus moest er gewonnen worden van Hannover 96. Yussuf Poulsen bezorgde de thuisploeg een goede start, maar Niclas Füllkrug trok de stand al snel gelijk: 1-1. Via twee doelpunten van Timo Werner hengelde Leipzig de zege daarna binnen. De aansluitingstreffer van Miiko Albornoz kwam te laat.

Overige uitslagen

Za 15 sep. 2018

Lees hier het verslag van de wedstrijd tussen Bayern München en Bayer Leverkusen.