Klaassen maakt heerlijke dag compleet met winnende goal bij debuut

Reacties

Davy Klaassen is uitstekend begonnen aan zijn avontuur in Duitsland. De middenvelder rondde vrijdagochtend zijn transfer naar Werder Bremen af, stond in de avond direct in de basis tegen Arminia Bielefeld en vierde zijn debuut met de enige treffer van het oefenduel: 0-1.

Klaassen maakt heerlijke dag compleet met winnende goal bij debuut

Zo beleefde Klaassen een dag om niet snel meer te vergeten. De middenvelder maakte vorig jaar voor 27 miljoen euro de overstap van Ajax naar Everton, maar kwam daar niet uit de verf. Klaassen mocht nauwelijks speelminuten maken en Werder maakte vrijdagochtend een einde aan zijn Engelse nachtmerrie, door een afkoopsom van verluidt zo'n vijftien miljoen euro op tafel te leggen. Klaassen loste daarmee Marko Marin af als duurste aankoop ooit van de Duitse club.

De Nederlander trainde nog niet mee bij zijn nieuwe werkgever, maar werd voor het vriendschappelijke duel met Arminia Bielefeld wel direct opgesteld door trainer Florian Kohfeldt. Hij zag zijn aanwinst vijf minuten voor rust voor de openingstreffer zorgen. Klaassen stond in het centrum helemaal vrij en werd met een handige voetbeweging gevonden door Martin Harnik, waarna de zestienvoudig Oranje-international koel bleef in de afronding (zie video onder).

Met dit doelpunt werd Klaassen bij zijn debuut direct de matchwinner, aangezien er in het restant niet meer werd gescoord. Klaassen deed ruim een uur mee in het vriendschappelijke duel. De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen speelt Werder op 18 augustus, wanneer het in de eerste ronde van het toernooi om de DFB Pokal op VfR Wormatia Worms stuit. De Bundesliga begint voor Werder op 25 augustus. Hannover 96 komt dan op bezoek.

De eerste goal van Davy Klaassen in het shirt van Werder Bremen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.