Klaassen legt vinger op zere plek en gaat in op eigen toekomst bij Ajax

Reacties

Davy Klaassen probeert de vinger op de zere plek te leggen na de Europese nederlaag van Ajax. De Amsterdammers gaan naar de groepsfase van de Europa League, maar de manier waarop verdient allesbehalve de schoonheidsprijs.

Klaassen legt vinger op zere plek en gaat in op eigen toekomst bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

'Het was niet goed en heel slecht', opent Klaassen op de persconferentie na de 0-1 nederlaag tegen PFK Ludogorets. 'Vorige week beslisten we de wedstrijd snel en dan gaat het lekker, maar nu liep het niet. Het is een kwestie van dagelijks hard werken aan de speelwijze, want het is duidelijk dat er nog genoeg te doen is. Zondag moet het beter.'

Duidelijk is dat Ajax, ondanks alle gespendeerde miljoenen, nog niet staat waar het zou moeten staan. 'Het is een team in transitie, omdat er veel wisselingen zijn geweest. Sommige spelers hebben voor het eerst meegetraind of zelfs nog helemaal niet getraind. Het is best lastig, maar ik vind dat we ons daar niet achter mogen verschuilen. We mogen wel eisen dat we goed voetbal en resultaat op de mat leggen. Ik ga er vanuit dat dit spelers zijn die wat kunnen brengen, ook omdat ze veel geld hebben gekost', zegt Klaassen.

Over zijn eigen toekomst is Klaassen helder: hij houdt alle opties open. Ajax is bereid om mee te werken, maar heeft tegelijkertijd aangegeven dat Klaassen niet weg hoeft en van harte welkom blijft in Amsterdam. 'Er speelt nu niet echt iets, maar je weet nooit wat er nog op je pad komt. Ik zit niet in de situatie dat ik alles bij voorbaat afsluit. Als er iets komt, weeg je de plussen tegen de minnen af. Het moet wel een mooie club zijn. Je kijkt naar de situatie, welke club komt er en wat is de situatie daar?'

Klaassen zei tijdens de persconferentie niet op de hoogte te zijn van concrete interesse in hem, maar Fabrizio Romano meldt inmiddels dat Internazionale voor het verstrijken van de transferperiode overweegt hem over te nemen van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.