Klaassen kan opgelucht ademhalen na zeldzame misser Uth

Fortuna Düsseldorf heeft zondagavond op de valreep naast zijn tweede Bundesliga-zege van 2020 gegrepen. De laagvlieger gaf in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen, waardoor Davy Klaassen opgelucht kan ademhalen.

1. FC Köln
1. FC Köln
2 - 2
Fortuna Düsseldorf

Onder wonderdokter Markus Gisdol was Köln aan een indrukwekkende opmars bezig. Mark Uth was hét gezicht van de wederopstanding. In acht Bundesliga-duels voor Köln was de voormalig spits van SC Heerenveen en Heracles Almelo goed voor vijf goals en vier assists. Zondag speelde de 28-jarige spits echter een ongelukkige rol.

Kort voor rust kwam Düsseldorf op voorsprong via Kenan Karaman, maar een klein kwartier na de hervatting kreeg Köln de ideale kans op de gelijkmaker. Uth verdiende een strafschop en eiste de bal zelf op, maar de Duitser schoot de penalty dramatisch in, waardoor Florian Kastenmeier eenvoudig kon redden. Enkele momenten later viel de 0-2 via Erik Thommy.

Düsseldorf leek zo op weg naar een zeer welkome zege, pas de tweede van 2020, maar in de slotfase ging het nog helemaal mis. Invaller Anthony Modeste kopte in de 88ste minuut op fraaie wijze de 1-2 binnen en drie minuten later viel ook nog de gelijkmaker. Jhon Córdoba scoorde eveneens met zijn hoofd, andermaal op aangeven van Dominick Drexler.

Daar bleef het bij, waardoor Düsseldorf voor de vierde keer op rij gelijkspeelt. De club verzuimt zo uit te lopen op het Werder Bremen van Klaassen, waarmee het in een spannende degradatiestrijd verwikkeld is. De marge bedraagt nu drie punten, terwijl Werder nog een duel tegoed heeft. Köln is de nieuwe nummer tien van de Bundesliga.