Klaassen had voorspellende gave: 'David gaat scoren'

Reacties

Davy Klaassen heeft eindelijk de TOTO KNVB-beker op zijn cv kunnen bijschrijven. Dat zorgde voor dolle vreugde, zo vertelde de middenvelder na afloop tijdens de persconferentie.

Klaassen had voorspellende gave: 'David gaat scoren'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Vitesse
Vitesse

Ajax was zondag in De Kuip met 2-1 te sterk voor Vitesse. Kort nadat Klaassen in de 88ste minuut het veld had verlaten voor Jurgen Ekkelenkamp sloeg een andere invaller toe. David Neres was even voor Klaassen ingebracht door coach Erik ten Hag en deelde de nekslag uit.

Hoewel Klaassen amper in de dug-out zat toen die goal viel, kwam de winnende treffer niet als een verrassing zo verklapte hij. 'We zeiden op de bank al tegen elkaar: "David gaat scoren"', aldus de middenvelder, die maar wat blij is met de bekerwinst. 'Ik had die cup nog nooit gewonnen, dus ik dacht: vandaag moet ik 'm echt wel pakken. Ik ben teruggekomen om prijzen te winnen, dus hier ben ik heel blij mee.' Klaassen werd eerder wel al drie keer kampioen en won één keer de Johan Cruijff Schaal.

De ervaren Klaassen meende dat Ajax ook de verdiende winnaar was. 'Ik denk dat het voor de neutrale fan een leuke wedstrijd was. Het ging op en neer. Het was niet zo dat een van de ploegen met de rem erop speelde.' Hij reserveerde ook lof voor de opponent. 'Vitesse is een ploeg die heel veel één-op-één wil spelen, dan krijg je in principe een leuke wedstrijd. Wij hadden het verder wel onder controle, maar hadden het eerder af kunnen maken. Of misschien wel moeten maken.'

Met de bekerwinst toonde Ajax over veerkracht en fysieke power te beschikken. Klaassen legde uit dat het juist prettig was dat er na de Europa League-uitschakeling in Rome nauwelijks tijd was om daarover te rouwen. 'Het is eigenlijk wel lekker dat je gelijk zo'n bekerfinale hebt. Daar hoef je je niet voor op te laden. Het enige wat je moet doen is jezelf fysiek voorbereiden. Wij zijn het ook gewend elke drie dagen te spelen, dat doen we al tweeëneenhalve maand. Ik denk dat we al eerder hebben laten zien dat we heel fit zijn. Veel mensen hadden na donderdag verwacht dat we wat vermoeid zouden zijn. Maar volgens mij kon je zien dat Vitesse er meer moeite mee had.'

Lees hier ook een tactische analyse van het duel. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.