Klaassen goud waard, Bruma en Weghorst medeschuldig aan vernedering

Mede dankzij uitblinker en aanvoerder Davy Klaassen heeft Werder Bremen zich doodeenvoudig geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de DFB Pokal. Bij VfL Wolfsburg (dat een flink pak rammel kreeg van RB Leipzig) lieten Wout Weghorst en Jeffrey Bruma zich op minder positieve wijze zien, ook al scoorde de spits nog wel.

VfL Wolfsburg
1 - 6
RB Leipzig
RB Leipzig

In de Bundesliga heeft nummer vier Wolfsburg twee punten meer dan nummer zes Leipzig, maar daar was woensdagavond helemaal niets van te zien. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann (die anderhalve week geleden in eigen huis niet verder kwam dan 1-1 tegen Wolfsburg) liet werkelijk niets heel van de thuisploeg, waarbij het behoorlijk op gang werd geholpen door twee Nederlanders.

Zo kwam de 0-1 zelfs op naam van Wolfsburg-verdediger Bruma. Na een cornervariant en een mislukte poging van Marcel Halstenberg probeerde Dayotchanculle Upamecano het met een halve omhaal. Die kunstzinnige poging werd gekeerd door Wolfsburg-keeper Pavao Pervan, die ook redding kon brengen op de daaropvolgende inzet van Willi Orban. Via de goalie kwam de bal echter tegen de heup van Bruma aan, waarna het speeltuig ongelukkig over de doellijn hobbelde.

Tien minuten na rust beslisten de bezoekers het bekerduel vervolgens, en wéér was daar een Nederlander op negatieve wijze bij betrokken. Weghorst verloor de bal op het middenveld, waarna Marcel Sabitzer het eindstation was van de daaropvolgende counter: 0-2. Die treffer in de 55ste minuut bleek het begin van een razendsnelle ineenstorting van Wolfsburg, dat in de 69ste minuut al tegen een ongekende 0-5 achterstand aankeek.

Eerst tikte Emil Forsberg van dichtbij raak, na een schitterende en snelle aanval schoot Konrad Laimer de vierde binnen, Timo Werner profiteerde even later van dramatisch uitverdedigen. Diezelfde Werner tekende in de 87ste ook nog voor de (voor Wolfsburg beschamende) 0-6, voordat Weghorst voor het slotakkoord zorgde. Zijn fraaie dropkick was niet meer dan een kleine pleister op een grote wond.

Werder Bremen
4 - 1
Heidenheim
Heidenheim

Met Klaassen als aanvoerder de gehele wedstrijd binnen de lijnen kende Werder geen enkele moeite met 1. FC Heidenheim, de nummer vijf uit de Tweede Bundesliga. De ex-Ajacied speelde een hoofdrol, want na de 1-0 van Milot Rashica (ex-Vitesse) en de 2-0 van Leonardo Bittencourt nam hij na nog geen negentien minuten zelf de derde goal voor zijn rekening. Hij schoot vanaf randje zestien, zijn poging ging via een Heidenheim-verdediger wat gelukkig binnen.

Kort voor de pauze was Klaassen vervolgens ook de aangever bij de 4-0 van Marco Friedl, de verdediger die in de blessuretijd van de eerste helft nog een penalty weggaf, waaruit Marc Schnatterer de eer redde namens de bezoekers. In de tweede helft geloofde Werder het wel, terwijl de uit het lood geslagen bezoekers geen vuist meer konden maken. De 4-1 ruststand was dan ook de eindstand.