Klaassen bekent: 'Daar ben ik natuurlijk niet blij mee'

Reacties

Voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen mocht Davy Klaassen zaterdag weer eens in de basis beginnen bij Ajax tegen SC Heerenveen (5-0). De 29-jarige middenvelder ging achteraf in op zijn rol in de selectie van de Amsterdammers.

Klaassen bekent: 'Daar ben ik natuurlijk niet blij mee'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Ajax
Ajax

De eerste vier Eredivisie-speelronden begon Klaassen op de bank. Vorige week stond hij tegen SC Cambuur wel aan de aftrap, maar in de Champions League-kraker tegen Rangers moest hij genoegen nemen met een invalbeurt van iets meer dan tien minuten. Op de persconferentie na zijn basisoptreden tegen SC Heerenveen, dat hij naar goed gebruik bekroonde door de 1-0 te maken, ging Klaassen in op zijn reserverol.

'Het is niet makkelijk, natuurlijk niet', reageerde Klaassen. 'Iedereen wil spelen, zo veel mogelijk. Als de trainer dan voor andere spelers kiest, is dat niet leuk. Daar ben ik natuurlijk ook niet blij mee', vertelde de ervaren middenvelder.

Heeft hij dan niet overwogen om te vertrekken, werd Klaassen gevraagd. 'Nee, eigenlijk niet', antwoordde hij. 'Met het WK in aantocht denk ik dat dat ook niet verstandig is. Er zijn weleens momenten dat je denkt: jeetje mina, ik wil meer spelen, ik wil belangrijk zijn. Maar dit zijn grote keuzes, die moet je niet op emotie maken', aldus Klaassen.

'Je probeert gewoon zo goed mogelijk te spelen en je voor het team in te zetten. Dan is het uiteindelijk aan de trainer', zei de middenvelder, die er wel over heeft gesproken met trainer Alfred Schreuder. 'Natuurlijk spreek je daar af en toe over. We rouleren veel. Dan moet je er staan als je de kans krijgt.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.