KKD-kampioen niet met Cambuur, maar met Go Ahead de Eredivisie in

Reacties

Een mooie stap voor Ragnar Oratmangoen. De 23-jarige middenvelder werd dit seizoen met SC Cambuur kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en promoveerde dus naar de Eredivisie, maar in Friesland werd zijn contract niet verlengd. Nu verruilt hij Cambuur voor die ándere directe promovendus: Go Ahead Eagles.

KKD-kampioen niet met Cambuur, maar met Go Ahead de Eredivisie in
© Pro Shots

Oratmangoen speelde in de gezamenlijke jeugdopleiding van NEC en TOP Oss, tekende een contract in Nijmegen, maar debuteerde bij TOP uiteindelijk in het betaald voetbal. Na twee jaar in zijn geboortestad verhuisde hij naar Cambuur, waarmee hij vorig seizoen al bijna promoveerde. Dit seizoen was het dan wél raak. De Friezen werden KKD-kampioen, Oratmangoen had daar met acht goals in 22 optredens een aardig aandeel in.

Toch gaat hij niet met Cambuur naar de Eredivisie. Zijn contract werd er niet verlengd en hij bereikte een akkoord met Go Ahead. Het idee was dat Oratmangoen ook komend seizoen in de KKD zou spelen, maar door de wonderbaarlijke promotie van zijn nieuwe club gaat hij alsnog de Eredivisie in. 'Ik heb zeker wel even een vreugdedansje gemaakt toen Go Ahead Eagles promoveerde', zo vertelt hij op de officiële website van zijn nieuwe club, die ook aast op TOP-middenvelder Philippe Rommens. 'Als speler van TOP Oss en SC Cambuur vond ik het altijd al te gek om in De Adelaarshorst te spelen.'

Ook technisch directeur Paul Bosvelt is content. 'Ragnar is een atletische, fysiek sterke en vaardige speler met een groot loopvermogen, die zich in de top van de Keuken Kampioen Divisie heeft bewezen. Ragnar heeft zich door de jaren heen goed ontwikkeld als voetballer. Hij is pas 23 jaar en we verwachten dan ook dat hij nog zeker stappen kan maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.