Kindertransfers aan banden gelegd door Brexit

Reacties

De Engelse voetbalbond en competitieorganisatoren hebben de criteria vastgesteld voor het kopen van buitenlandse spelers na het officieel worden van Brexit, waarbij het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.

Kindertransfers aan banden gelegd door Brexit
© Pro Shots

In de huidige situatie vallen spelers uit Europa nog onder het vrije verkeer van werknemers dat er is in de Europese Unie. Dit vervalt per 31 december 2020, als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie definitief achter zich laat.

De FA, Premier League en English Football League hebben overeenstemming bereikt over het Brexit-plan voor Engelse clubs. Kortgezegd wordt het een stuk lastiger om buitenlandse spelers aan te trekken, ook jonge spelers kunnen minder makkelijk aan de slag gaan in de Premier League.

Alle spelers buiten het Verenigd Koninkrijk moeten in het nieuwe jaar gaan voldoen aan een puntensysteem om in aanmerking te komen voor een werkvergunning. Dit puntensysteem wordt gebaseerd op de ervaring van een speler (hoeveel interlands/wedstrijden speelde een speler voor club en land?) en op basis van de verkopende club en de competitie waarin die club uitkomt. Als een speler niet aan de eisen voldoet, kan een panel besluiten alsnog een werkvergunning te verlenen. Dit gebeurde in de afgelopen seizoenen ook al met spelers die van buiten Europa naar bijvoorbeeld Engeland kwamen.

Ook het aantrekken van jeugdige spelers wordt aan banden gelegd door Brexit en het bijbehorende plan. Zo kunnen clubs uit het Verenigd Koninkrijk straks geen spelers jonger dan achttien aantrekken en wordt er een limiet gezet op het aantrekken van spelers jonger dan 21. Als straks in januari de transfermarkt opengaat, mogen clubs in de Engelse competities maar drie spelers jonger dan 21 aantrekken, vanaf volgend seizoen gaat het om maximaal zes spelers per seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.