Kind van de club Tévez zwaait voortijdig af bij Boca Juniors

Reacties

Carlos Tévez sluit zijn derde periode bij Boca Juniors af. Het is de vraag of 37-jarige Argentijn definitief gaat stoppen.

Kind van de club Tévez zwaait voortijdig af bij Boca Juniors
© Pro Shots

Na al zijn jaren in La Bombonera verdeeld over drie periodes houdt Tévez het voor gezien bij Boca. De gewezen international had nog een contract tot het einde van 2021, maar hij maakt gebruik van de ontsnappingsclausule om aan het einde van de maand al te vertrekken.

Een moeizame relatie met Boca-voorzitter Juan Román Riquelme heeft bijgedragen aan het besluit, dat Tévez in een ingelaste persconferentie later op vrijdag gaat toelichten. Want de Argentijnse media kennen geen twijfel dat Carlitos na 279 duels, 94 goals en 11 prijzen gaat vertrekken uit Bombanera.

Tévez speelde naast Boca Juniros voor Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City, Juventus en Shanghai Shenhua. Mogelijk komt er nog een club bij. Carlitos wordt in verband gebracht met een Amerikaans avontuur, waarbij het Inter Miami van David Beckham wordt genoemd als potentiële bestemming.

In juni 2019 verscheen op VI.nl een portret van Tévez, paradijsvogel in de serie over de meest kleurrijke Zuid-Amerikaanse spelers ooit.

Spelersprofiel

C. Tevez


Geboortedatum:
5 februari 1984
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Ciudadela
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Independiente
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.