Argentinië verliest parel: Tévez kondigt afscheid aan

Reacties

Voor Carlos Tévez is het einde van zijn carrière als speler nabij. De 36-jarige aanvaller van Boca Juniors heeft aangekondigd te zullen stoppen als het toernooi om de Copa Libertadores voor zijn club ten einde is.

Argentinië verliest parel: Tévez kondigt afscheid aan
© Pro Shots

Tévez begint deze week met Boca aan de knock-outfase van het prestigieuze clubtoernooi in Zuid-Amerika. De Argentijnse grootmacht treft in de achtste finale Internacional. Voor Tévez zit zijn loopbaan er na de twee duels met de Brazilianen dus mogelijk op.

Tévez brak in Argentinië door bij Boca en speelde later achtereenvolgens voor Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City en Juventus. Hij werd in Engeland drie keer landskampioen, twee keer met United en een keer met City. Het hoogtepunt van zijn tijd in Europa was de Champions League-winst met The Red Devils in 2008, Tévez scoorde ook in de gewonnen penaltyserie tegen Chelsea in de finale van dat jaar. In Italië voegde de aanvaller later nog twee Serie A-titels met Juve aan zijn palmares toe.

De 76-voudig international keerde in 2015 al terug bij zijn oude liefde Boca, dat Tévez begin 2017 voor een jaar verhuurde aan Shanghai Greenland Shenhua. Na dat lucratieve uitstapje zette de Argentijn in eigen land de kroon op zijn werk door nog twee keer kampioen te worden met Boca.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.