Keizers sterspeler in de wachtkamer: wordt Man United nog concreet?

Reacties

In het afgelopen seizoen bewees Bruno Fernandes dat hij klaar is voor een stap hogerop. Een vertrek bij Sporting Portugal in deze transferzomer is echter allesbehalve een zekerheid.

Keizers sterspeler in de wachtkamer: wordt Man United nog concreet?

De 24-jarige Bruno Fernandes heeft een geweldig jaar achter de rug. In 53 officiële wedstrijden was de middenvelder goed voor liefst 32 doelpunten, waarvan twintig in de competitie. Ook schreef hij nog eens achttien assists op zijn naam. De Portugees international steekt er met kop en schouders bovenuit bij Sporting, dat het financieel zwaar heeft.

Een megatransfer van Bruno Fernandes leek voor Sporting dé manier om de balans weer op orde te brengen. Vreemd genoeg heeft de werkgever van Marcel Keizer echter nog geen aanbiedingen voor de technicus binnengekregen. Bruno Fernandes wordt al geruime tijd in verband gebracht met Manchester United, maar tot dusver is de Engelse recordkampioen niet concreet geworden.

Voor clubs uit de Premier League sluit de transfermarkt al over tweeënhalve week, op donderdag 8 augustus. United lijkt nu vooral bezig te zijn met de komst van centrumverdediger Harry Maguire, die voor een recordbedrag (gespeculeerd wordt over een transfersom van 89 miljoen euro) moet worden overgenomen van Leicester City. De vraag is of er hierna nog geld over is voor de komst van Bruno Fernandes.

De sterspeler van het team van Marcel Keizer wacht geduldig af. 'Ik maak me niet druk over de transfermarkt', zegt Bruno Fernandes in gesprek met Portugese media. 'Ik heb hier al genoeg over gezegd, het is niet nodig om er verder over te praten. Ik heb al aangegeven dat ik graag in Engeland zou willen spelen, maar de club beslist wat er gaat gebeuren. Ik heb het niet voor het zeggen.'

Sporting neemt het woensdag in New York op tegen Liverpool, toevallig de aartsrivaal van United. Wordt dit het laatste duel van Bruno Fernandes in Portugese dienst? 'Daar beslist de coach over', aldus de middenvelder, wiens contract nog vier jaar doorloopt. Sporting kan daardoor hoog in de boom zitten wat betreft de transfersom. Voorzitter Frederico Varandas heeft al laten weten dat Bruno Fernandes meer dan 62 miljoen euro moet gaan opleveren. 

In juni won Bruno Fernandes met Portugal ten koste van Nederland de Nations League.
In juni won Bruno Fernandes met Portugal ten koste van Nederland de Nations League.
Bekijk hier al onze video's
Meer Bruno Fernandes
Meer over Bruno Fernandes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.