Keizer kiest voor 'heerlijke speler' Sinkgraven in plaats van Dijks

Reacties

Mitchell Dijks zit wederom niet bij de wedstrijdselectie van Ajax. Tegen SC Heerenveen ontbrak de linksback al, trainer Marcel Keizer kiest voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam voor Daley Sinkgraven in zijn selectie. Daarmee keert hij na maanden blessureleed terug bij de selectie.

Keizer kiest voor 'heerlijke speler' Sinkgraven in plaats van Dijks

Sinkgraven raakte in april van dit jaar geblesseerd en kreeg tijdens zijn revalidatie te maken met een terugval. Eind september maakte de vleugelverdediger al zijn rentree in de Jupiler League, Keizer ziet nu dat Sinkgraven fit genoeg is voor speelminuten tegen Sparta. 'Hij is op de weg terug. Ik denk dat we hem een uur of iets langer kunnen gebruiken, maar hij gaat niet starten. Daley is een heerlijke speler om er weer bij te hebben', is Keizer lovend tijdens het perspraatje voor het duel met Sparta.

Bij Ajax zijn het bewogen weken. Na de uitschakeling in Europees verband liggen de prestaties onder een vergrootglas. In de Eredivisie leden de Amsterdammers twee keer achter elkaar puntenverlies, maar tegen Heerenveen werd met ruime cijfers gewonnen. 'Bij Heerenveen hebben we met het mes op de keel gespeeld, we moesten winnen', gaf Keizer toe. 'Het is 0-4 geworden, maar ik ben reëel, we hadden ook op achterstand kunnen komen. Nu moeten we doorpakken, maar dat is niet zomaar gedaan.'

Sparta
Dat doorpakken moet zaterdagavond dus gebeuren. In De Arena ontvangen de hoofdstedelingen de huidige nummer zestien van de Eredivisie. Keizer verwacht echter geen makkelijke avond. 'Het is niet zo dat we de pannen van het dak spelen, tegen Sparta moeten we weer keihard werken voor een resultaat.' Met 'we' doelt Keizer op onder anderen David Neres en Klaas-Jan Huntelaar. Op de persconferentie liet de trainer weten dat de twee aanvallers in ieder geval starten.

Sinkgraven is weer fit: 'Zijn rol bij Ajax wordt heel interessant'
Ajax kan zich geen puntenverlies permitteren in aanloop naar Klassieker.
De samenvatting van de wedstrijd SC Heerenveen - Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.