Keizer houdt vast aan basiself met Frenkie de Jong

Reacties

Ajax treedt in de topper tegen PSV aan met dezelfde elf basisspelers als tegen FC Twente. De meest opvallende naam is daardoor Frenkie de Jong, over wie afgelopen week opnieuw veel te doen was.

Keizer houdt vast aan basiself met Frenkie de Jong

Tegen Twente opereerde Ajax immers in een 3-4-3-formatie met Frenkie de Jong op het middenveld erbij. Tegen de Eindhovenaren zullen de accenten anders gezet worden. Hij zal waarschijnlijk als vrije man rondom collega-centrumverdediger Matthijs de Ligt fungeren.

Ajax-coach Marcel Keizer kan dus weer beschikken over de Oostenrijker Maximilian Wöber, die in het gelijkspel bij FC Twente (3-3) nog uitviel met nekklachten. Luis Orejuela en Deyovaisio Zeefuik zijn de verdedigers die Ajax op de bank heeft zitten. André Onana en rechtsback Joël Veltman zijn de vaste gezichten achterin bij de Amsterdammers.

Voor Ajax heeft de topper tegen PSV heel veel weg van aanhaken of afhaken. Het huidige verschil met de koploper is tien punten. Tussen de twee traditionele topploegen staat AZ nog, de Alkmaarders staan vijf punten achter op de lijstaanvoerder.

Mis in de speciale VI Live voor Ajax-PSV helemaal niets van de kraker in Amsterdam.

De opstelling van Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, F. de Jong, Wöber; Van de Beek, Ziyech, Schöne; Neres, Dolberg en Kluivert.

'De Frenkie de Jong-hype is terecht'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.