Keizer houdt jacht op topdrie intact ondanks onwennige situatie Dost

Reacties

Sporting Portugal heeft zaterdag geen steek laten vallen in de strijd om de bovenste plaatsen in Portugal. Marcel Keizer zag FC Porto, Benfica en Sporting Braga vrijdag allemaal winnen en loodste zijn eigen team vervolgens langs Moreirense.

Keizer houdt jacht op topdrie intact ondanks onwennige situatie Dost
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
2 - 1
Moreirense
Moreirense

Keizer ruimde een basisplaats in voor Bas Dost, die in de voorgaande drie wedstrijden waarin hij in actie kwam niet wist te scoren. De Nederlandse spits, die in september 2017 voor het laatst zo'n lange periode van droogte doormaakte (toen bleef hij uiteindelijk zes duels verstoken van een treffer), kreeg gewoon het vertrouwen en kwam ook in kansrijke situaties.

Eerst was het woord echter aan Nani. Hij brak al in de derde minuut de score open toen hij raak kopte uit een hoekschop vanaf links. Voor de aanvaller was het alweer zijn zevende treffer van het seizoen. Daarna deed Bruno Fernandes een duit in het zakje. Halverwege de eerste helft breidde hij de score uit tot 2-0.

De middenvelder schoot vernietigend hard raak nadat doelman Jhonatan Luiz da Siqueira een schot van Stefan Ristovski nog met een hand weg kreeg. Moreirense liet de moed niet zakken en kwam vlug na de tweede Sporting-treffer terug via Heriberto. Daar bleef het echter bij. Dost kon zich niet onderscheiden bij de thuisclub, al had hij wel twee gevaarlijke momenten.

Na een pass van Ristovski miste de spits de bal en even later werd hij na een prima voorzet gevloerd, waarbij Dost recht dacht te hebben op een strafschop. Zijn tirade richting de scheidsrechter sorteerde echter geen effect. Dost heeft nu vier duels op rij (waarvan één bekerwedstrijd) niet gescoord. De aanvaller staat nog op tien goals in de Portugese competitie, goed voor een tweede plaats op de topscorerslijst.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2018/2019

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
103-31
+72
87
2
FC Porto
34
27
4
3
74-20
+54
85
3
Sporting Lissabon
34
23
5
6
72-33
+39
74
4
Sporting Braga
34
21
4
9
56-37
+19
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.