Keepers van Les Bleus maken slechte beurt

De topper tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille was bepaald geen reclame voor Hugo Lloris (foto) en Steve Mandanda, twee keepers van het Franse nationale elftal. Beide doelverdedigers moesten liefst vijf treffers incasseren.

Keepers van Les Bleus maken slechte beurt

De keepers van Les Bleus hadden elkaar heel wat te vertellen maandagochtend op Clairefontaine, het trainingscomplex van de Franse nationale ploeg. Lloris (Lyon) had schuld aan twee tegentreffers. Zijn concurrent Mandanda (Marseille) maakte aan de overzijde van het veld weliswaar geen grote fouten, maar ook hij verkeert de laatste weken niet in blakende vorm.

Daarmee is het Franse keepersleed nog niet geleden. Derde doelman Cédric Carrasso maakte zondag ook al geen beste beurt. Hij ging in de fout bij de eerste tegentreffer van Lille dat regerend kampioen Girondins Bordeaux met 2-0 versloeg. Franse media vragen zich naar aanleiding van de afgelopen speelronde in de Ligue 1 af wie het Franse doel moet verdedigen tijdens de dubbele confrontatie met Ierland in de WK-play-offs.

Lloris (zes interlands) lijkt de grootste kanshebber op een basisplaats. De keeper van Lyon verloor onlangs tijdelijk zijn plaats na een rode kaart tegen Servië, maar hij keerde na zijn schorsing direct terug in het doel. Mandanda, die met twaalf interlands de meeste ervaring heeft, verving Lloris tijdens diens schorsing, maar moest daarna weer genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Carrasso wacht nog op zijn debuut voor Les Bleus.

De doelpuntrijke topper tussen Lyon en Marseille was overigens de eerste wedstrijd in de Ligue 1 sinds 1957 die eindigde in 5-5. In dat jaar stapten Olympique Nice en Lille met dezelfde score van het veld. In totaal was het de vijfde keer in de geschiedenis van de Franse hoogste afdeling dat een duel in 5-5 eindigde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen