Keepers Málaga schuldig aan zwaar verlies bij Levante

Levante verdrong Real Madrid weer van de tweede plaats door Málaga met ruime cijfers te verslaan. De twee keepers van Málaga mochten zich de 3-0 nederlaag aanrekenen.

Na de remise van Valencia op zaterdag zag Málaga de kans om van de vijfde naar de (gedeelde) tweede plaats op te klimmen. Een overwinning op het verrassende Levante zou volstaan voor de formatie van trainer Manuel Pellegrini. Het liep zondag compleet anders voor Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen.

Na 41 minuten was het zicht op een positieve score verdwenen. Levante was dankzij een treffer van José Javier Barkero al goed begonnen en zat na 28 minuten op rozen. Málaga-keeper Willy Caballero moest hands bekopen met een rode kaart. Tot overmaat van ramp leidde de overtreding tot de 2-0 via Juanlu.

Rubén maakte de missie voor Málaga nog voor rust helemaal kansloos. De doelman, die Caballero onder de lat verving, ging in de 41ste minuut kinderlijk in de fout. Arouna Koné profiteerde van een blunder. Levante kwam door de zege in punten op gelijke hoogte met koploper Barcelona. Foto: VI Images