Keeper Zuid-Afrika stopt vier (!) strafschoppen: 'Ik ben goed voorbereid'

Reacties

Zuid-Afrika staat in de halve finale van de Afrika Cup en heeft dat te danken aan Ronwen Williams. De doelman stopte in de strafschoppenserie tegen Kaapverdië maar liefst vier strafschoppen.

Keeper Zuid-Afrika stopt vier (!) strafschoppen: 'Ik ben goed voorbereid'
© Pro Shots
Kaapverdië
Kaapverdië
ns
0 - 0
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kwam in de reguliere speeltijd en verlenging niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Kaapverdië en dus moesten er strafschoppen worden genomen. Dankzij de heldenrol van Williams gaat het land een ronde verder in de Afrika Cup. Hij stopte maar liefst vier van de vijf strafschoppen.

'We waren bereid om meer dan 120 minuten te vechten, dat is waar het voor mij om gaat', zei Williams na afloop. De 32-jarige doelman gaf het team een compliment, maar kon niet om zijn eigen prestatie heen. 'De analisten van het team hebben me voorbereid en mij veel videos laten bekijken. Ik heb gewoontes geprobeerd op te pikken en wilde daar mijn voordeel uithalen Het is niet makkelijk om beelden te krijgen van sommige spelers, omdat ze overal ter wereld spelen. Het maakte mijn taak vijftig procent makkelijker, omdat ik wist waar de spelers waarschijnlijk zouden schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zuid-Afrika speelt in de halve finale van de Afrika Cup tegen Nigeria.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.