Åkeby stapt op als trainer van Djurgardens

Een kleine week nadat Djurgårdens IF voor de tweede keer op rij de Zweedse titel heeft veroverd, moet het op zoek naar een nieuwe trainer. Succescoach Sören Åkeby keert de club na vijf seizoenen de rug toe en zet zijn trainersloopbaan vanaf komende dinsdag voort bij het Deense Aarhus GF.

Åkeby stapt op als trainer van Djurgardens

Åkeby volgt bij Aarhus trainer Poul Hansen op, die donderdag werd vanwege de tegenvallende competitiestart in de Deense Superliga werd ontslagen. Åkeby: 'Het is een interessante club, al is het wel een beetje droevig dat ik Djurgårdens zo plotseling moet verlaten.'

Djurgårdens moet nu op zoek naar een opvolger voor Åkeby, die samen met Zoran Lukic en oud-speler Stefan Rehn de technische staf vormde. Bronnen in Zweden melden dat de club uit Stockholm - mede vanwege de aanvallende speelwijze - per se een Nederlandse trainer wil contracteren.

Opmerkelijk genoeg was Djurgårdens-voorzitter Bo Lundqvist afgelopen woensdag te zien op de tribunes van de Amsterdam Arena, waar hij het Champions League-duel tussen Ajax en Celta de Vigo bijwoonde. Ook verklaarde de preses onlangs dat hij de samenwerking met Feyenoord wilde intensiveren.

Bekijk hier al onze video's