Keane vernietigend over De Gea: 'Alsof hij een paar drankjes op had'

Reacties

David de Gea heeft vrijdagavond geen beste beurt gemaakt bij Manchester United. De ervaren doelman ging op kolderieke wijze in de fout tijdens het FA Cup-duel met Everton en kreeg achteraf behoorlijk wat kritiek te verwerken. 

Keane vernietigend over De Gea: 'Alsof hij een paar drankjes op had'
© Ziggo Sport
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Everton
Everton

In de dertiende minuut van het duel op Old Trafford ging het mis. Neal Maupay gaf de bal vanaf de achterlijn laag voor. De Gea leek daar niet op berekend. Hij zag de bal tussen zijn benen door stuiteren en kon uiteindelijk niet voorkomen dat Conor Coady er 1-1 van maakte. De Spanjaard was duidelijk ontdaan na het moment.

Die fout bleek uiteindelijk niet fataal, United won met 3-1, maar Keane was de flater van De Gea nog niet vergeten. 'Het is een schokkende fout voor een international', concludeerde de Ier, die zelf 473 wedstrijden voor Manchester United speelde. 'Het was Carry On-voetbal', verwees Keane bij ITV naar een komische Engelse tv-serie.

Zelf kon Keane er niet erg om lachen. 'De Gea ziet eruit alsof hij een paar drankjes op heeft. Het leek wel zo'n situatie waarbij de keeper een rode kaart heeft gekregen en een veldspeler op doel moet gaan staan, die geen idee heeft wat hij moet doen.' Bij die vergelijking kon collega-analyticus Ian Wright zijn lach niet meer inhouden.

'We hebben het over een doelman die niet al te lang geleden nog één van de besten met zijn voeten was', zei Wright. 'Hij stond zo onhandig bij de paal, ik heb geen idee wat er gebeurde.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.