Keane evenaart Given tijdens oefenzege op Georgiërs

Ierland heeft in het Aviva Stadium te Dublin de vriendschappelijke interland tegen Georgië eenvoudig gewonnen (4-0). Robbie Keane luisterde zijn 125ste interland op met twee doelpunten.

De 32-jarige Keane, die in de Verenigde Staten speelt voor Los Angeles Galaxy, moest vanaf de bank beginnen en zag zijn ploeg in de 42ste minuut op voorsprong komen via Andy Keogh. Ierland speelde op dat moment tegen tien man, aangezien George Loria halverwege de eerste helft een rode kaart kreeg.

Na rust kwam Keane binnen de lijnen, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met recordinternational Shay Given. Nadat Simon Cox de thuisploeg in de 49ste minuut op een 2-0 voorsprong had gezet, was het de beurt aan de jubilaris. De spits scoorde nog twee keer en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Ierland komt vrijdag opnieuw in actie in Dublin. Dan komt Faerøer op bezoek in de WK-kwalificatiecampagne. In Groep C is de ploeg van bondscoach Giovanni Trapattoni na vijf wedstrijden vierde, met acht punten. Nummer twee Zweden heeft evenveel punten, maar een duel minder afgewerkt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.