Katanec hult zich in nevelen over toekomst bij Slovenië

Reacties

De Sloveense bondscoach Srecko Katanec kan zijn elftal niets verwijten na de uitschakeling voor het EK 2016. Oekraïne was over twee duels te sterk. 'Ik wil ze feliciteren.'

Katanec hult zich in nevelen over toekomst bij Slovenië

Na het 2-0 verlies in de heenwedstrijd, werd het dinsdag in Maribor 1-1. 'Ik heb geen aanmerkingen op het spel. Het publiek was ook fantastisch, behalve op het moment dat er fakkels op het veld werden gegooid', zei Katanec na afloop. 'Dit waren onze twee beste wedstrijden van de kwalificatie.'

Katanec, de succesvolste bondscoach uit de geschiedenis van het land, liep nu voor de tweede keer op rij kwalificatie voor een groot toernooi mis. Maar dat is voor hem geen reden om de handdoek in de ring te gooien. Sterker nog: hij heeft nog een doorlopend contract.

Toekomst
'We zullen de komende tijd veel met elkaar gaan praten. En er zal vast nog een hoop veranderen in en rond het team. Er zullen ook wat oudere spelers afscheid gaan nemen. Voor mijzelf is nu niet het juiste moment om het over de toekomst te hebben', benadrukte hij.

Katanec kwalificeerde zich met de Slovenen voor het EK in 2000 en het WK 2002. In 2013 keerde hij na ruim tien jaar terug als hoofdverantwoordelijke voor het nationale team. Hij heeft nog een contract tot en met de kwalificatiereeks van het WK 2018. Slovenië treft in zijn poule Engeland, Slowakije, Schotland, Litouwen en Malta.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.