Kastaneer naar Kaiserslautern

Reacties

Gervane Kastaneer vervolgt zijn carrière in Duitsland. De 21-jarige aanvaller van Jong Oranje tekent vanochtend een driejarig contract bij 1. FC Kaiserslautern dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

Kastaneer naar Kaiserslautern

De aanvaller komt daardoor alsnog terecht in Duitsland. In januari leek Kastaneer nog te vertrekken naar Bundesligaclub FSV Mainz 05. Zowel ADO Den Haag als Kastaneer had overeenstemming, maar een oogblessure zorgde ervoor dat Kastaneer niet door de medische keuring kwam. De aanvaller besloot ondanks de overeenkomst met Mainz namelijk nog een wedstrijd voor ADO Den Haag te spelen - tegen PEC Zwolle - en kreeg in dat duel een bal op zijn oog. Er waren uiteindelijk twee operaties nodig om het zicht in zijn oog te herstellen.

Kastaneer komt transfervrij over. Hoewel ADO Den Haag vóór de oogblessure per e-mail nog een contract voor drie jaar aan de aanvaller overlegde van twee ton per jaar, heeft de club de afgelopen periode duidelijk gemaakt aan de aanvaller dat er geen sportieve toekomst meer voor hem was in Den Haag. Technisch manager Jeffrey van As gaf zaterdag nog aan dat Kastaneer beter een andere werkgever kon zoeken.

Kastaneer (op de foto met technisch directeur Boris Notzon) had aanbiedingen op zak van Dinamo Moskou en Hellas Verona, maar koos voor Kaiserslautern. De Duitse club heeft met vier landstitels een grote historie in Duitsland, maar komt sinds 2012 uit in de tweede Bundesliga. Vorig seizoen eindigde de ploeg op de dertiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.