Kassa rinkelt opnieuw in historische transferzomer PEC Zwolle

Reacties

Gustavo Hamer heeft zijn prachtige transfer naar de Premier League afgerond. Ook voor PEC Zwolle is dat prachtig. De Blauwvingers wisten bij de verkoop van Hamer in 2020 een flink doorverkooppercentage te bedingen.

Kassa rinkelt opnieuw in historische transferzomer PEC Zwolle
© Pro Shots

PEC nam Hamer in 2018 over van Feyenoord. Na twee seizoenen in Zwolle verdiende Hamer een transfer naar Coventry City. De Engelse club betaalde zo'n anderhalf miljoen euro voor de middenvelder. Belangrijker was dat de toenmalige clubleiding van PEC een relatief hoog doorverkooppercentage wist te bedingen van 17,5 procent.

Daar plukken de Zwollenaren nu, drie jaar later, de vruchten van. Hamer stond na een sterk seizoen bij Coventry in de belangstelling van meerdere clubs uit het rechterrijtje van de Premier League. Sheffield United bleek uiteindelijk het meest doortastend. The Blades betalen vijftien miljoen pond, iets meer dan zeventien miljoen euro.

Een flink deel van dat bedrag stroomt dus door naar Zwolle. Daar kan de vlag uit. Het gaat om een kleine drie miljoen euro. Zo is de transfer van Hamer achteraf een absolute topdeal gebleken voor PEC.

De promovendus beleefde sowieso al een historische transferzomer: de transfers van Thomas Beelen, Younes Taha, Thoma van den Belt en Rav van den Berg leverden miljoenen op, terwijl PEC ook vergoedingen kreeg voor Dick Schreuder en de move van Tijjani Reijnders, van AZ naar AC Milan. In totaal komen de inkomsten zo boven de acht miljoen euro uit. Een verpulvering van het clubrecord.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.