Karsdorp leeft op en krijgt complimenten

Reacties

Eusebio Di Francesco is tevreden over de recente ontwikkeling van Rick Karsdorp. De rechtsback beleefde maandag een sterke rentree in het shirt van AS Roma.

Karsdorp leeft op en krijgt complimenten

Evenals Justin Kluivert kreeg Karsdorp de kans van zijn trainer om zich te bewijzen in het Coppa Italia-duel met derdeklasser Virtus Entella (4-0 zege). Dat deed Karsdorp, die net als Javier Pastore weer volledig fit is. 'El Flaco (Pastore, red.) en Karsdorp hebben de laatste tijd goed getraind en zijn de wedstrijd goed doorgekomen. Dat toont dat ze op de juiste weg zijn', aldus Di Francesco op de clubsite.

Karsdorp speelde voor het eerst in twee jaar tijd een volledig officieel duel voor Roma. De vleugelverdediger toonde zich heel actief op de flank en stond met een strake inspeelpass aan de basis van de 2-0 van Ivan Marcano, terwijl ook Kluivert met twee assists belangrijk was in het voorbereidende werk op de doelpunten.

Di Francesco kent de kwaliteiten van Karsdorp en weet waar de voormalig Feyenoorder aan moet schaven. 'Hij heeft veel kwaliteit, maar moet defensief sterker worden. Door knieblessures heeft hij niet veel constantheid gekend. Maar hij heeft zijn technische en fysieke kwaliteiten al laten zien. Hij maakt goede keuzes en liet vandaag een aantal knappe sprints zien. Ik houd van vleugelverdedigers die goed voetbal spelen, zoals hij doet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.