Karpin tevreden over debutant Özbiliz na hectische week

Een dag na zijn miljoenentransfer maakte Aras Özbiliz al zijn eerste minuten voor Spartak Moskou. Trainer Valeri Karpin (foto) nam het risico met zijn Armeense aanwinst na een hectische week.

Karpin tevreden over debutant Özbiliz na hectische week

Özbiliz zette vrijdag zijn handtekening onder een meerjarig contract met Spartak Moskou, dat als afkoopsom tien miljoen euro overmaakte naar Kuban Krasnodar. De 23-jarige oud-Ajacied kreeg direct een plaats in de wedstrijdselectie voor de derby met Dinamo Moskou van een dag later.

In de zeventigste minuut bij een voorsprong van 4-0 achtte Karpin zaterdag de tijd rijp voor het debuut van Özbiliz, die in zijn eerste optreden direct van zich deed spreken met een schot op de lat. Zijn trainer toonde zich na afloop ook tevreden.

'Hij heeft de de hele week niet kunnen trainen en niet geslapen uit nervositeit. We hebben het risico genomen voor de laatste twintig minuten. Hij kwam erin en speelde goed', aldus Karpin.

Ook Özbiliz hield een goed gevoel over aan zijn eerste minuten voor Spartak. 'Alles ging goed. En is het niet mooi dat je dan met 4-1 wint van een ploeg als Dinamo? Dit is pas mijn tweede dag bij Spartak, maar ik voelde me prima. Ik ben blij te beginnen met een zege.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen