Karatetrap Babel verpest bezoek Besiktas aan hekkensluiter

Ryan Babel heeft Besiktas vrijdag een zeer slechte dienst bewezen. Koud enkele minuten in het veld kreeg hij een rode kaart na een onbesuisde charge, met een nederlaag tegen hekkensluiter Gençerbirligi als resultaat (2-1).

Babel ging in de 49ste minuut als invaller in de fout. De Oranje-international plantte zijn voet op de borst van Ahmet Ilhan Özek en moest die actie bekopen met een rode kaart.

De uitsluiting van Babel was een streep door de rekening van trainer Senol Günes. De Oranje-international was met Ricardo Quaresma voor de tweede helft ingebracht in de plaats van Jeremain Lens en Álvaro Negredo om de wedstrijd te redden.

Gençlerbirligi was na een kwartier op voorsprong gekomen via Vedat Muriqi en profiteerde in de 73ste minuut van de numerieke meerderheid. Aleksandar Scekic deelde de genadeklap uit aan Besiktas, dat door de tweede nederlaag van het seizoen naar de derde plaats zakte. De benutte strafschop van Cenk Tosun kwam te laat.