Kapitaalkrachtige Wolves keren na zes jaar terug in Premier League

Reacties

Wolverhampton Wanderers is volgend seizoen te bewonderen in de Premier League. Zonder zelf in actie te komen verzekerde de ploeg van manager Nuno Espírito Santo zich van promotie, aangezien Fulham puntenverlies leed.

Kapitaalkrachtige Wolves keren na zes jaar terug in Premier League

De promotie zat er al lang aan te komen, want sinds 18 november was de club koploper in het Championship. Wolves leek zondag op eigen kracht het ticket voor de Premier League veilig te moeten stellen, aangezien nummer drie Fulham afstevende op een zege tegen Brentford. In de extra speeltijd zorgde Neal Maupay echter voor de 1-1 op Craven Cottage, waardoor Wolverhampton Wanderers zeker is van een plek bij de eerste twee.

En dat terwijl Wolverhampton Wanderers de voorgaande seizoenen eindigde op de vijftiende en veertiende plek in het Championship, maar door een samenwerking van de Chinese eigenaar met de Portugese spelersmakelaar Jorge Mendes werd de club ineens een kandidaat voor promotie. Zo werd Rúben Neves voor zo'n 18 miljoen euro overgenomen van FC Porto, terwijl ook zijn landgenoten Diogo Jota, Roderick Miranda en Rúben Vinagre neerstreken in het Molineux Stadium.

De Portugese enclave is nu, met nog vier wedstrijden voor de boeg, al verzekerd van promotie naar de Premier League. In 2012 was Wolverhampton Wanderers voor het laatst actief op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.