Kapitaalkrachtig Slavia Praag toont ambities met komst drietal vedettes

Reacties

Slavia Praag heeft zijn ambities dinsdag weer wat extra kracht bijgezet. De kapitaalkrachtige formatie uit Tsjechië, sinds 2015 volledig in Chinese handen, kondigde de komst aan van vedettes Halil Altintop, Danny én Ruslan Rotan.

Kapitaalkrachtig Slavia Praag toont ambities met komst drietal vedettes

De 34-jarige Altintop, die zijn beste periode als voetballer kende in Duitsland bij 1. FC Kaiserslautern en Schalke 04, is transfervrij na een avontuur bij FC Augsburg. De 33-jarige Portugees Danny (foto) zit ook zonder club na een dienstverband van liefst acht jaar bij Zenit Sint-Petersburg en de 35-jarige Rotan komt over van Dnjepr Dnjepropetrovsk, waar de 93-voudig international van Oekraïne nog een jaar vast lag.

De komst van het drietal is tekenend voor de weg die Slavia Praag wil bewandelen. Onder leiding van het Chinese bedrijf CEFC werd afgelopen seizoen al voor het eerst sinds zeven jaar weer de landstitel veroverd en nu krijgt de club het ook voor elkaar om namen als Altintop en Danny naar Praag te loodsen. Bij Slavia staan overigens ook de Nederlanders Gino van Kessel (ex-Jong Ajax) en Mick van Buren (ex-Excelsior) onder contract.

Altintop, Danny en Rotan moeten komend seizoen niet alleen in de competitie maar ook over de grens voor de nodige ervaring en kwaliteit zorgen. Slavia Praag komt door het veroveren van de titel uit in de derde voorronde van de Champions League voor kampioenen. De ploeg uit Praag kan daarin dus niet tegen Ajax spelen. De Amsterdammers werden in 2007 nog door Slavia uitgeschakeld in de voorronde van het miljardenbal.

Binnenkort in VI: een verhaal met Nederlander Mick van Buren over Slavia Praag.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.