Kansenregen helpt MVV en FC Eindhoven niet aan goals

MVV Maastricht heeft zichzelf zondag tekort gedaan door met 0-0 gelijk te spelen tegen FC Eindhoven. De Limburgers kwamen ondanks een ware kansenregen niet tot scoren.

Na een zwak begin greep MVV in de eerste helft het initiatief. Thomas Verheijdt (foto) raakte de paal en stuitte tot twee keer op doelman Ruud Swinkels. Eindhoven werd vlak na rust dreigend via Civard Sprockel, wiens kopbal maar net langs het Limburgse doel scheerde.

Het bleek de opmaat voor een vermakelijke tweede helft waarin beide ploegen de nodige kansen kregen. De van Arsenal gehuurde Kelechi Nwakali was de gevaarlijkste man aan MVV-zijde, terwijl Fries Deschilder, Rai Vloet en Maxime Gunst in de slotfase goede kansen kregen bij Eindhoven. Op dat moment speelde MVV al met tien man na twee gele kaarten voor Ricardo Ippel.

Omdat er uiteindelijk niet gescoord werd, moesten MVV en Eindhoven genoegen nemen met een punt. MVV blijft vierde en heeft 47 punten na 26 wedstrijden. Eindhoven staat negende met 39 punten.