Kanouté en Navas vellen Espanyol in slotfase

Dankzij twee doelpunten in de laatste tien minuten versloeg Sevilla Espanyol met 2-0. Op Montjuïc was het Frédéric Kanouté die tekende voor beide goals.

In de 83ste minuut rondde de Malinese spits een fraaie combinatie af, die was begonnen bij Renato en via Jesús Navas bij hem was beland. En in de tweede minuut van blessuretijd stelde Kanouté de zege veilig, door bij de tweede paal de bal in het doel te werken na een nieuwe voorzet van Navas.

Espanyol was in de eerste helft de betere ploeg geweest en had ook de beste kansen gehad. Maar de thuisploeg verzuimde te scoren en raakte na een uur ook nog eens Milan Lola Smiljanic kwijt na diens tweede gele kaart.

Sevilla is derde met 41 punten, liefst negentien punten minder dan koploper Barcelona en negen minder dan nummer twee Real Madrid. Espanyol is laatste met achttien punten en heeft een achterstand van drie punten op Osasuna, dat op de veilige zeventiende positie van de Primera División staat.