Kanon én lof voor Lewandowski: 'Hij is de beste spits ter wereld'

Reacties

Aan Gerd Müller kan hij nog altijd niet tippen, maar verder zijn er in de Bundesliga-historie toch weinig spitsen voor wie Robert Lewandowski onder hoeft te doen. De Poolse topspits van Bayern München kroonde zich met 34 goals voor de vijfde keer in zijn carrière tot topscorer van de Bundesliga.

Kanon én lof voor Lewandowski: 'Hij is de beste spits ter wereld'
© Pro Shots

Lewandowski kreeg eerder deze week ook al erkenning voor zijn aandeel in de achtste landstitel op rij van Bayern, toen hij voor de tweede keer in zijn loopbaan werd verkozen tot Speler van het jaar in de Bundesliga (ook in 2017). Zaterdag kwam daar nog een individuele trofee bij voor de 31-jarige goalgetter: het legendarische kanon dat Kicker sinds jaar en dag uitreikt aan de topscorer van de hoogste afdeling van Duitsland.

Voor de vijfde keer ging die naar Lewangoalski. Alleen Müller ontving de prijs vaker: zeven keer. En ook het seizoenrecord van Der Bomber van veertig goals bleef buiten bereik. Maar verder scoorde geen enkele andere speler vaker in één seizoen dan de Pool dit jaar: 34 keer. 'Een ongeloofijke prestatie', jubelt Karl-Heinz Rummenigge op de clubwebsite over de prestatie van Lewandowski. 'Hij is de beste centrumspits van de wereld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lewandowski evenaarde wel een ander record van Müller door voor de derde keer op rij topscorer van de Bundesliga te worden. Dat de andere mijlpalen van Der Bomber blijven staan, vindt de Pool niet zo verwonderlijk. 'Het is moeilijk om vergelijkingen te trekken met die tijd. Het moderne voetbal ziet er anders uit. Ik denk dat wat ik gedaan heb een zeer sterke prestatie is', zei hij tegen Sky, waarbij hij aanstipte dat hij drie duels moest missen.

Lewandowski wil er maar mee zeggen dat hij er nog wel een paar meer had kunnen maken. Maar wie weet wat de komende seizoenen nog brengen. Zijn contract loopt nog drie jaar door en de Pool lijkt nog lang niet versleten. Met 236 Bundesliga-goals is het algehele record van Müller (365 goals) nog ver weg, maar zijn oude trainer Jupp Heynckes (220 goals) is hij inmiddels voorbij en ook nummer twee Klaus Fischer (268 goals) lijkt binnen bereik.

Van die 236 goals maakte Lewandowski er 162 voor Bayern, waarmee hij Rummenigge nu ook heeft geëvenaard als vice-topscorer van de recordkampioen achter Müller. Qua aantal landstitels met Bayern is de Pool de huidige bestuursvoorzitter allang voorbij (zes om twee). Toch voelde die van dit jaar door de coronacrisis waarschijnlijk anders. De festiviteiten waren immers een stuk minder uitbundig dan normaal, maar het doet niets af aan de prestatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.