In de laatste speelronde van de Bundesliga kwam Bayern München net tekort om het eigen Bundesliga-record scherper te stellen, terwijl Borussia Dortmund al leek te zijn begonnen aan de zomerstop.

VfL Wolfsburg
0 - 4
Bayern München

Bayern München kroonde zich op 16 juni al tot kampioen van Duitsland en dus stond er eigenlijk weinig meer op het spel in de laatste speelronde. Weinig, want er waren nog wel twee records die gebroken konden worden tijdens het uitduel met VfL Wolfsburg. De eerste was al na vier minuten een feit: Thomas Müller was de aangever bij de 0-1 van Kingsley Coman, waardoor hij op 21 assists dit seizoen in de Bundesliga kwam. Hij liet daardoor Kevin De Bruyne, die in 2014/15 namens Wolfsburg tot twintig assists kwam, achter zich.

En dan was er nog het eigen doelpuntenrecord dat scherper gesteld kon worden, maar dan moest er wel vijf keer gescoord worden. In het seizoen 1971/72 stopte de teller namelijk na 101 doelpunten en voorafgaand aan het bezoek aan Wolfsburg stond Bayer op 96 goals. Na de vroege treffer van Coman was het acht minuten voor tijd Michaël Cuisance die op schitterende wijze 0-2 maakte. Met een heerlijk schot van afstand maakte hij zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht.

Lang leek het daarbij te blijven, maar na twee gele kaarten in een tijdsbestek voor Josuha Guilavogui moest de thuisclub met tien man verder en liep Bayern nog verder uit. Robert Lewandowski benutte een strafschop en maakte zo zijn 34ste competitietreffer van het seizoen en elf minuten voor tijd zorgde Müller voor 0-4. Daar bleef het echter bij in de Volkswagen Arena, waar Wout Weghorst bleef steken op zestien Bundesliga-goals dit seizoen.

Borussia Dortmund
0 - 4
1899 Hoffenheim

Nadat Bayern München de titelstrijd in zijn voordeel had beslist, is er geen pijl meer te trekken op de prestaties van nummer twee Borussia Dortmund. Zo ging de ploeg van trainer Lucien Favre op eigen veld met 0-2 onderuit tegen FSV Mainz 05, maar drie dagen later won Dortmund heel knap met dezelfde cijfers bij nummer drie RB Leipzig. In het eigen Signal Iduna Park gaf Dortmund tegen 1899 Hoffenheim echter opnieuw niet thuis.

Andrej Kramaric was de beul van Borussia Dortmund, zoals hij dat eerder ook van Feyenoord was. Al vond hij het bijna zes jaar geleden na drie doelpunten al genoeg geweest. In Dortmund had de Kroaat na vijftig minuten al vier keer gescoord. De laatste was extra vernederend: een no look-penalty (foto boven). De thuisclub leek geen moment voor een goed resultaat te willen strijden, terwijl Hoffenheim - waar Alfred Schreuder eerder deze maand vertrok - voor de derde wedstrijd op rij zegevierde.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Ook voor RB Leipzig stond er nagenoeg niets meer op het spel, maar stond alles in het teken van het afscheid van Timo Werner. De aanvaller maakte onlangs de overstap naar Chelsea speelde zijn laatste wedstrijd voor Die Roten Bullen, aangezien hij bij de clubleiding heeft aangegeven niet meer in actie te willen komen in de Champions League. Werner nam in stijl afscheid, want in de 28ste minuut opende hij de score. Het betekende zijn 94ste treffer namens Leipzig in officiële wedstrijden, waardoor hij Daniel Frahn definitief achter zich liet en als topscorer aller tijden bij de club vertrekt. Nadat Ruben Vargas in de 72ste minuut nog gelijk had gemaakt, bepaalde Werner de eindstand tien minuten voor tijd op 1-2.

SC Freiburg
SC Freiburg
4 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Het seizoen was voor SC Freiburg en Schalke 04 al voorafgaand aan de laatste speelronde gespeeld, maar dat was voor Freiburg geen reden rustig aan te doen. De ploeg van trainer Christian Streich won mede dankzij twee doelpunten van Gian-Luca Waldschmidt ruim van Schalke 04, dat vooral de tweede helft van dit seizoen snel zal willen vergeten. In de eerste helft pakte de club uit Gelsenkirchen dertig punten, evenveel als Borussia Dortmund en maar drie minder dan Bayern München, maar in de tweede seizoenshelft kwamen er slechts negen bij. Alleen degradant SC Paderborn deed het met acht punten minder.

Eintracht Frankfurt
3 - 2
Paderborn
Paderborn

Eintracht Frankfurt kwam op haast komische wijze op voorsprong in de negende minuut, want nadat twee verdedigers van SC Paderborn elkaar uitschakelden kon Sebastian Rode fraai binnenschieten. Daarna was het André Silva die in de 33ste minuut 2-0 maakte met zijn achtste doelpunt sinds de Bundesliga-hervatting; geen speler scoorde deze periode meer. Zeven minuten na rust deed ook Bas Dost een duit in het zakje door 3-0 te maken. Het al gedegradeerde Paderborn nam daarna nog enigszins met opgeheven hoofd afscheid van het hoogste niveau, want door treffers van Mohamed Draeger en Sven Michel werd het nog 3-2.