Kane zorgt voor enorme ontlading: 'Ik heb Wembley nog nooit zo gezien'

Harry Kane is blij dat hij ervoor heeft gezorgd dat Engeland het jaar goed heeft afgesloten. De aanvoerder zorgde na een lange droogte voor de overwinning tegen Kroatië, waardoor de finaleronde van de Nations League bereikt werd.

Liefst 747 minuten stond Kane droog in het shirt van Engeland, maar zondagmiddag op Wembley nam hij zijn ploeg bij de hand. Vijf minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand op 2-1. 'Dit voelt zo ontzettend goed. We hebben echt karakter getoond vandaag. We hebben alles gegegeven, zijn geduldig gebleven en hebben uiteindelijk meer dan verdiend gewonnen', reageerde Kane na de wedstrijd.

Harry Kane wordt bedolven onder zijn ploeggenoten na zijn winnende treffer.

'Het was echt teleurstellend dat we er tijdens grote wedstrijden niet in slaagden de kansen af te maken', vervolgde de spits van Tottenham Hotspur. 'Na het WK (waar Engeland als vierde eindigde, red.) hebben we tegen elkaar gezegd dat we progressie wilden blijven boeken en ons wilden blijven verbeteren. De beste manier om dat te doen is toplanden te verslaan.'

'We hebben het interlandjaar op een geweldige manier afgesloten. We gaan hier zeker van genieten', jubelde Kane, die het stadion zag ontploffen na zijn winnende treffer. 'Het was echt ongelooflijk. Ik heb Wembley nog nooit zo gezien tijdens wedstrijden van Engeland. We wilden iedereen trots maken en ik denk dat dat gelukt is.'

Lingard
In de 78ste minuut had invaller Jesse Lingard op aangeven van Kane voor de belangrijke gelijkmaker gezorgd. Ook de speler van Manchester United was dolblij na de wedstrijd. 'Tot het laatste moment hebben we vertrouwen gehouden in een goede afloop. Net als tijdens het WK was er een geweldige teamspirit, iedereen wil keihard voor elkaar werken. Dat de wedstrijd dan zo eindigt is echt geweldig.'