Kane op Messi-koers na hattrick bij zege Spurs op Burnley

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de Premier League door te winnen bij Burnley. Harry Kane loodste zijn ploeg met drie goals (0-3 zege) naar plek vijf en heeft door zijn hattrick een goede kans om de meest trefzekere speler van 2017 te worden.

Kane op Messi-koers na hattrick bij zege Spurs op Burnley

Arsenal verspeelde vrijdagavond al punten door in het Emirates Stadium met 3-3 gelijk te spelen tegen Liverpool, waardoor Tottenham de aartsrivaal kon passeren. Bovendien waren de Londenaren bij een zege ook direct Burnley voorbij. Winnen op Turf Moor is echter weinig ploegen gegeven, maar Tottenham had als voordeel dat Burnley het zonder rots in de branding James Tarkowski (geschorst) moest doen.

Kevin Long, de vervanger van Tarkowski centraal achterin, speelde al in de zevende minuut een ongelukkige hoofdrol. Al mocht Tottenham ook niet klagen over de beslissing van Michael Oliver om de bal op de stip te leggen. Dele Alli ging makkelijk naar de grond na licht contact met Long en kreeg als beloning een strafschop. Kane legde aan vanaf elf meter en faalde niet. De 0-1 was al zijn 51ste goal van het kalenderjaar (voor land en club), drie minder dan Lionel Messi na El Clásico.

Het zag er al snel naar uit dat het totaal van Kane verder ging oplopen. Burnley werd zelden tot nooit echt dreigend, in tegenstelling tot Tottenham. Heung-min Son verprutste nog een reuzekans na een pass van Serge Aurier. Pas in de 69ste minuut verdubbelde Tottenham, waar Davinson Sánchez na een schorsing terugkeerde in de basis, uiteindelijk de marge. Na balverlies van Long werd zijn directe tegenstander Kane direct ingespeeld en de spits rondde goed af met een schuiver: 0-2 en goal nummer 52.

De avond werd nog mooier voor de 24-jarige Engelsman. Met een schot met links maakte hij er in de 79ste minuut 0-3 van, waardoor hij met nog één competitiewedstrijd te gaan nog maar één goal achterstand heeft op de voor dit jaar al uitgespeelde Messi. Zijn derde goal van de avond betekende voor Kane bovendien een evenaring van het Premier League-record van Alan Shearer, die in 1995 net als de Spurs-ster nu tot 36 competitiegoals kwam in een kalenderjaar.

Tottenham staat met 34 punten vijfde na de Kane-show en kruipt dichterbij ten opzichte van nummer vier Liverpool (35 punten). Spurs sluit het jaar op Boxing Day af met een thuiswedstrijd tegen Southampton. Burnley, dat nu zevende staat, speelt dan uit tegen Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.