Wonderbaarlijke comeback Arsenal in weergaloos gevecht met Liverpool

Reacties

Arsenal en Liverpool hebben elkaar vrijdagavond in een heerlijk voetbalgevecht in de Premier League uiteindelijk in evenwicht gehouden: 3-3. The Gunners leken een pijnlijke avond tegemoet te gaan, maar knokten zich op miraculeuze wijze terug.

Wonderbaarlijke comeback Arsenal in weergaloos gevecht met Liverpool

Na een aardige start zakte Arsenal ver terug en nam Liverpool het heft overtuigend in handen. The Reds jaagden de thuisploeg telkens op, waar Arsenal zich geen raad mee wist. Toch ontstond de eerste goede mogelijkheid pas in de 24ste minuut. Roberto Firmino kopte uit een voorzet van Philippe Coutinho voorlangs en zag Mohamed Salah bij de tweede paal net tekort komen om binnen te tikken.

Twee minuten later was het wel raak. Na een goede uitbraak werd een voorzet van Salah aangeraakt door Laurent Koscielny, waarna Coutinho de bal fraai over doelman Petr Cech kopte. Het was een klein wonder dat Arsenal met een kleine achterstand de rust haalde. Zo schoot Firmino na een goede actie net over en liet Salah dé kans op de 0-2 liggen. De topscorer van de Premier League stuitte in een één-op-één op Cech, waarna Sadio Mané de rebound met een omhaal over werkte.

Na de onderbreking zette Arsenal de wedstrijd totaal op zijn kop. Daar was wel de tweede treffer van Liverpool voor nodig, dat via een fraai geplaatst schot van Salah de marge verdubbelde. Binnen zes minuten stond Arsenal op voorsprong. Alexis Sánchez gaf het startschot voor de comeback. Na een fraaie aanval liet Joe Gomez zich verrassen bij een voorzet van Héctor Bellerín en kopte de Chileen binnen.

Twee minuten later besloot Granit Xhaka de bal op de pantoffel te nemen en tot zijn verbazing was het raak, omdat doelman Simon Mignolet slechts één hand achter de bal kreeg. De 3-2 was een doelpunt om in te lijsten. Mesut Özil, de absolute uitblinker in de tweede helft speelde Alexandre Lacazette in, die de Duitser op zijn beurt in stelling bracht met zijn hak. Özil wipte de bal vervolgens fraai over Mignolet heen.

Liverpool leek ditmaal juist rijp voor de slacht, maar het elftal van Jürgen Klopp krabbelde knap op. Nadat Mané al een waarschuwingsschot loste, bracht Firmino de bezoekers langszij. De Braziliaan werd goed vrijgespeeld door Emre Can, waarna de inzet van Firmino via de handen van Cech in het doel verdween, tot zichtbare opluchting van Klopp.

De manager van Liverpool bracht Georginio Wijnaldum en Alex-Oxlade Chamberlain, die terugkeerde in het Emirates Stadium, in het veld in de hoop om het spelbeeld te wijzigen. Arsenal bleef immers gevaarlijk. Bellerín stelde Mignolet nog op de proef met een hard schot en bij een poging van Sánchez hield alles en iedereen van Liverpool de adem in vanwege het weifelende optreden van Mignolet.

Vlak voor tijd was Liverpool dreigend via Wijnaldum. De middenvelder brak uit, maar gaf de bal net iets achter Salah, waardoor die niet meer kon afdrukken. Hoewel Mignolet nog maar net redding bracht op een verdwaalde voorzet van Özil, bleef de uitploeg overeind tegen het slotoffensief van het elftal van Arsene Wenger. Daardoor houdt nummer vier Liverpool de Londenaren onder zich op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.