Kane bewierookt om droomgoal: 'Wat heb je nu gedaan?!'

Reacties

Harry Kane heeft zijn eerste record in de Bundesliga al te pakken. De dertigjarige spits maakte zaterdag een hattrick tegen SV Darmstadt 98 en staat na negen wedstrijden al op twaalf goals. Dat lukte nog nooit een nieuwkomer in de Duitse competitie.

Kane bewierookt om droomgoal: 'Wat heb je nu gedaan?!'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
8 - 0
Darmstadt 98
Darmstadt 98

Na afloop van de wedstrijd, die Bayern met liefst 8-0 won, was er dan ook veel lof voor Kane. Vooral zijn schot vanaf eigen helft ging de wereld over. Bij de 5-0 van Bayern zag de spits dat doelman Marcel Schuhen te ver voor zijn doel stond. 'Ik kreeg de bal en zag in mijn ooghoek dat de keeper op een vreemde plek stond', vertelde Kane aan Sky Sports. 'Toen dacht ik: we staan al met 4-0 voor, dus ik probeer het gewoon.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kane schoot raak en bracht de Allianz Arena in vervoering. Met een hattrick en een 8-0 zege stapte de Engelsman uiteindelijk van het veld. Trainer Thomas Tuchel was blij voor zijn spits. 'Als je nieuw bent bij een club wil je zo snel mogelijk groeien en je plek in het team innemen. Dan helpt er als spits niets anders dan scoren. Zijn hele familie was er en zijn vrienden ook. Dat merk je ook op het veld. Dat schot van eigen helft was niet normaal', besloot Tuchel.

Plastic tas
Logischerwijs nam Kane na de wedstrijd de bal mee naar huis, wat gebruikelijk is als je een hattrick maakt. De spits had daar overigens geen speciale tas of doos voor nodig. Tijdens de interviews na het duel stond Kane met een plastic tasje in zijn hand met daarin de wedstrijdbal. 'Of ik er thuis een mooi plekje voor vind? Nou, ik moet eerst een huis vinden', lachte de spits, die nog in een hotel in München verblijft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kane oogstte in binnen- en buitenland lof voor zijn optreden tegen Darmstadt. Volgens de Abendzeitung was zijn afstandsschot een kanshebber voor Doelpunt van het Jaar en de Tageszeitung schreef over 'Kane-gekte' bij Bayern. 'Over dit doelpunt zal nog lang worden nagepraat.'

In Engeland bleef het doelpunt van Kane uiteraard niet onopgemerkt. 'Kane gaf een vervolg aan zijn sprookjesachtige start bij Bayern', schreef The Daily Mail. 'De Engelse international trad in de voetsporen van David Beckham, die in 1996 tegen Wimbledon een soortgelijke treffer maakte.' Sky Sports had het over een 'goal van wereldklasse', terwijl het Franse L'Équipe sprak van een 'totaal bezopen goal' van Kane. Ook in Italië wist men niet wat ze zagen: 'Kane, wat heb je nu gedaan?!', besloot Il Corriere dello Sport.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.