Kampioenswedstrijd Celtic uitgesteld, Lyon steelt zege

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Doordat Motherwell Dundee United met 1-3 versloeg, kan Celtic zondag nog geen kampioen worden bij Inverness CT • Indien Motherwell punten had verloren, had de koploper aan een zege genoeg gehad • Motherwell verkleinde de achterstand op de koploper echter tot twaalf punten • Volgende week zondag bepalen Motherwell en Celtic onderling hoe de strijd bovenin verder gaat • Een zege voor Celtic (mits ze zondag winnen) is dan voldoende, aangezien er nog vier wedstrijden resteren • Dundee staat onderaan in de kampioenspoule van zes met 25 punten minder dan koploper Celtic • • Clement Grénier was na afloop van Montpellier - Olympique Lyon (1-2) de grote man • De middenvelder was aangever bij de openingsgoal van Lisandro López, al was zijn winnende treffer in de 93ste minuut nog belangrijker • Lyon streeft Olympique Marseille voorbij en is de nieuwe nummer twee, al kan dat zaterdag weer anders zijn • Dan krijgt Marseille Stade Brest op bezoek • Lijstaanvoerder PSG komt zondag in actie tegen Olympique Nice • • Galatasaray heeft zonder problemen de wedstrijd tegen Elazigspor omgezet in een overwinning • Al in de eerste helft hadden Burak Yilmaz en Didier Drogba (2x) voor een duidelijke marge gezorgd, ondanks de tegentreffer van Serdar Gürler • De koploper van Turkije, die al z’n vier nederlagen van het seizoen op vrijdag (!) leed, kwam na rust niet in problemen • De Nederlandse inbreng bleef beperkt tot elf minuten • In tegenstelling tot Wesley Sneijder, die vanwege spierklachten op de bank bleef, mocht Roland Alberg bij Elazigspor in de 79ste minuut wel uit zijn trainingspak • Aan de uitslag kon de voormalig Excelsior-aanvaller niets veranderen • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.