Kameroense bond bevestigt: Seedorf bondscoach, Kluivert assistent

Reacties

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert gaan inderdaad aan de slag bij de nationale ploeg van Kameroen. De Fédération Camerounaise de Football (FCF) heeft de komst van het duo bevestigd. Seedorf wordt de bondscoach van Kameroen, Kluivert gaat aan de slag als zijn assistent.

Kameroense bond bevestigt: Seedorf bondscoach, Kluivert assistent

Afgelopen zaterdag maakte de Kameroense minister van sport Pierre Ismael Bidoung Mpkatt op een persconferentie al melding van de naderende komst van het Nederlandse duo. Twee dagen later heeft de nationale voetbalbond van Kameroen de samenwerking met Seedorf en Kluivert bevestigd. Voor hoelang zij hebben getekend, wordt echter niet duidelijk gemaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Seedorf (42) is de opvolger van Hugo Broos, aan wiens periode als bondscoach eind 2017 een einde kwam. De Belg lag regelmatig overhoop met Kameroenese spelers, waaronder Ajax-doelman Andre Onana. Sindsdien nam oud-international Rigobert Song de honneurs waar. Kameroen organiseert volgend jaar het toernooi om de Afrika Cup.

Afgelopen seizoen stapte Seedorf in bij Deportivo de La Coruña, dat onder zijn leiding geen handhaving in de Primera Division kon bewerkstelligen. Vervolgens kwam er een einde aan de samenwerking tussen de Spanjaarden en de oud-international. Daarvoor was hij trainer van het Chinese Shenzhen FC en AC Milan.

Kluivert (42) was tot vorige zomer technisch directeur van Paris Saint-Germain en was daarvoor actief als jeugdtrainer bij Ajax, bondscoach van Curaçao, assistent-trainer van Louis van Gaal bij Oranje, trainer van Jong FC Twente en assistent-trainer van NEC. In september speelt Kameroen tegen de Comoren en Malawi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.