Kali twee maanden uit de roulatie na veelbesproken duel met ADO

Reacties

Anouar Kali staat maanden aan de kant vanwege een achillespeesblessure. De FC Utrecht-middenvelder heeft die kwetsuur overgehouden aan het uitduel met ADO Den Haag.

Kali twee maanden uit de roulatie na veelbesproken duel met ADO

Bij de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen ging het vrijdagavond mis voor Kali, die na een tackle van ADO-middenvelder Danny Bakker niet verder kon. Kali heeft daarbij zijn achillespees ingescheurd. De verwachting is dat hij minimaal twee maanden uit de roulatie is. Bakker ging overigens vrijuit en hoeft niet te vrezen voor een schorsing, omdat de actie tijdens de wedstrijd al werd beoordeeld door scheidsrechter Ed Janssen.

Kali keerde deze zomer terug bij FC Utrecht, als vervanger van de naar Australië vertrokken Wout Brama. De 26-jarige middenvelder was eerder in twee verschillende periodes al actief bij de club uit de Domstad en heeft zeventig officiële wedstrijden achter zijn naam voor FC Utrecht.

De ploeg van Erik ten Hag, die na afloop van ADO-uit klaagde dat de arbitrage zijn spelers onvoldoende in bescherming had genomen, begon de competitie goed met een 0-3 zege. Voor FC Utrecht wacht woensdagavond in de play-offs van de Europa League een thuiswedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg (aftrap 18.00 uur).

VI sprak in aanloop naar de competitiestart met scheidsrechter Ed Janssen, die vertelde over een van de aandachtspunten in het nieuwe seizoen: 'Artiesten beschermen tegen slagers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.