Kagawa tilt definitie van 'droomdebuut' naar hoger level

Reacties

Invallen voor je nieuwe club, binnen een minuut scoren met het eerste schot dat je lost en twee minuten later ook je tweede scoren. Shinji Kagawa (29) maakte zondag een droomdebuut met een hoofdletter D voor Besiktas.

Kagawa tilt definitie van 'droomdebuut' naar hoger level
Antalyaspor
Antalyaspor
2 - 6
Beşiktaş
Beşiktaş

De winst had Besiktas eigenlijk al op zak toen Kagawa zondag na 81 minuten zijn opwachting mocht maken. De 95-voudig international van Japan kwam in januari op huurbasis over van Borussia Dortmund en loste Adem Ljajic af. Besiktas ging toen al met 1-4 aan de leiding op bezoek bij Antalyaspor.

Kagawa had echter wel zin om er nog een schepje bovenop te doen. Nadat hij de bal had ontvangen van Jeremain Lens maakte de Japanner wat schijnbewegingen, waarna hij de bal strak in de korte hoek binnenschoot. Twee minuten later mocht Kagawa aanleggen voor een vrije trap van een meter of dertig van het doel en ook die poging belandde achter doelman Ruud Boffin, voormalig keeper van onder meer PSV en MVV. 

De Japanse middenvelder liet daarmee meteen zien waarom Manchester United in de zomer van 2012 zestien miljoen euro voor hem overmaakte aan Borussia Dortmund, dat hem in augustus 2014 weer terug naar Duitsland haalde. In de Bundesliga kwam Kagawa dit seizoen niet verder dan 98 speelminuten, verdeeld over twee wedstrijden. Michael Zorc, sportief directeur van Borussia Dortmund, wilde de Japanner een tijdelijk vertrek naar Besiktas dan ook niet onthouden. 'Shinji is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een heel goede vriend van de club.'

De start van Kagawa's verhuurperiode in Istanbul is veelbelovend. Voor het eerst sinds 27 januari 2018 (Borussia Dortmund - SC Freiburg 2-2) wist de Japanner weer eens te scoren. En hoewel onder anderen landgenoten Junichi Inamoto en Yuto Nagatomo (beiden Galatasaray) ook al in de Turkse competitie speelden, mag Kagawa zich na zondag bovendien de eerste Japanner met een goal in de Turkse Süper Lig noemen.

Titelrace 
De eclatante overwinning op Antalyaspor hielp Besiktas dichter bij Galatasaray, dat met drie punten meer op een tweede plek staat in de Turkse Süper Lig. Koploper Istanbul Basaksehir is echter ongenaakbaar dit seizoen. De ploeg van onder anderen Eljero Elia staat met 44 punten liefst acht punten voor op Galatasaray en elf punten voor op Besiktas. Het eerste kampioenschap uit de clubgeschiedenis lijkt dan ook een kwestie van tijd voor de club waar ook vedettes Arda Turan, Robinho, Emmanuel Adebayor, Demba Ba en Gaël Clichy tegen een balletje trappen.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2018/2019

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
34
20
9
5
72-36
+36
69
2
İstanbul Başakşehir
34
19
10
5
49-22
+27
67
3
Beşiktaş
34
19
8
7
72-46
+26
65
4
Trabzonspor
34
18
9
7
64-46
+18
63
5
Yeni Malatyaspor
34
13
8
13
47-46
+1
47
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.