Kadioglu krijgt Bronzen Stier als bevestiging van hervonden vorm

Reacties

Ferdi Kadioglu (foto), Andrija Novakovich en Dick Lukkien krijgen een Bronzen Stier voor hun prestaties in de derde periode. NEC-middenvelder Kadioglu is het beste talent, Telstar-spits Novakovich kroonde zich tot topscorer en Emmen-trainer Lukkien werd tot beste oefenmeester verkozen. Trainers en aanvoerders van de Jupiler League-clubs brachten hun stem uit.

Kadioglu krijgt Bronzen Stier als bevestiging van hervonden vorm

Kadioglu kende met NEC een moeizaam begin van de derde periode, maar de jongeling nam de Nijmegenaren bij de hand en is met NEC inmiddels terug als koploper in de Jupiler League. Nog negen duels heeft de ploeg van Pepijn Lijnders om de promotie te bewerkstelligen.

Novakovich maakte evenveel goals als Helmond Sport-aanvaller Jordy Thomassen. Omdat beide spitsen op acht treffers eindigden, moest het aantal speelminuten de doorslag geven. Novakovich speelde precies twee minuten minder dan zijn concurrent. De van Reading gehuurde aanvaller greep in de eerste periode nog naast de prijs toen hij gelijk eindigde met Eindhoven-topscorer Mart Lieder maar zes minuten meer had gespeeld.

Lukkien streed met Emmen lang mee om de periodetitel, maar greep op de laatste speeldag van de periode mis. De Drenten maken indruk met verzorgd voetbal, leden de minste nederlagen van alle Jupiler League-clubs dit seizoen en klommen op de ranglijst naar de topvijf. Lukkien verlengde onlangs zijn contract.

Opvallend is dat periodewinnaar FC Dordrecht van de trainers en aanvoerders geen individuele bekroning krijgt. Trainer Gérard de Nooijer veroverde maandagavond met zijn ploeg een Bronzen Stier door de periode te winnen en beslag te leggen op een play-off-ticket.

Voor de Bronzen Stier voor de beste speler van de derde periode kan gestemd worden door het publiek. De genomineerden zij Mark Diemers, Tarik Tissoudali (beiden De Graafschap), Novakovich (Telstar) en Cas Peters (Emmen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.