Kabinet zet streep door avondwedstrijden in amateurvoetbal

Reacties

De komende drie weken kunnen avondwedstrijden in het amateurvoetbal niet doorgaan. Die maatregel maakt onderdeel uit van het pakket dat het demissionaire kabinet vrijdagavond presenteerde.

Kabinet zet streep door avondwedstrijden in amateurvoetbal
© Pro Shots

Om het stijgende aantal coronabesmettingen de kop in te drukken en om de zorg zo goed als mogelijk te ontlasten, besloot het kabinet onder meer dat veel sectoren vanaf komende zondag van 17.00 tot 05.00 uur dicht moeten. Dat geldt onder meer voor restaurants en cafés, zogeheten 'niet-essentiële' winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken en sportscholen. Verder mogen voetbalstadions de komende drie weken geen supporters toelaten en wordt ook het amateurvoetbal geraakt.

In het amateurvoetbal mag er na 17.00 uur niet gevoetbald worden en moeten ook kantines op die tijd sluiten. In principe mag er aanstaande zaterdag dus nog wel ná 17.00 uur gespeeld en getraind worden.

'88,5 procent van de mensen heeft een prik gehad. En toch staan we hier weer', aldus coronaminister Hugo de Jonge. '50 procent van de patiënten op gewone zorgafdelingen en 70 procent van de patiënten op de intensive care is niet gevaccineerd. Dat is de ongemakkelijke waarheid (...) Dat het virus onder ons blijft staat als een paal boven water. Het kan zijn dat er nieuwe mutaties komen waar ook het vaccin niet tegen werkt. Het is aan ons om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en onze aanpak daar op aan te passen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.