Kabinet trapt op de coronarem, geen volle stadions bij seizoensouverture

Reacties

De aangescherpte coronamaatregelen hebben weinig gevolgen voor de voetbalfan die graag naar het stadion gaat. Er gaat dit seizoen – mits er niets meer wijzigt – gewoon gevoetbald worden met fans in het stadion. Deze week kwam het demissionair kabinet tot de conclusie dat er extra maatregelen nodig zijn, nadat de besmettingscijfers sneller waren gestegen dan voorzien.

Kabinet trapt op de coronarem, geen volle stadions bij seizoensouverture
© Pro Shots

Voor het voetbal is het een geluk dat iedereen normaal gesproken al een eigen zitplaats heeft tijdens een evenement, dat is een belangrijke eis van het kabinet. Publiek is welkom in het stadion als iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar zit.

De overheid stelt clubs echter in de gelegenheid om meer publiek toe te laten, als er gebruik gemaakt wordt van het zogenaamde testen voor toegang. 'Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt', is de uitleg daarbij. In een eerder stadium werd nog de hoopvolle gedachte uitgesproken dat de stadions vol konden zitten aan het begin van het seizoen.

Een belangrijke aanscherping is dat zogenoemde coronatoegangsbewijzen nog maar 24 uur geldig zijn. Dit was voorheen 40 uur. De aangescherpte maatregelen gelden tot en met 13 augustus, precies de dag waarop Go Ahead Eagles en SC Heerenveen de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen afwerken. Daarvoor spelen Ajax en PSV al om de Johan Cruijff Schaal (7 augustus).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.