Kabinet komt met versoepelingen, KNVB juicht en ziet praktische problemen

Reacties

Het is voor jongvolwassenen tot en met 26 jaar straks weer toegestaan om samen te trainen. Dit maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend op een persconferentie. Het gaat om een versoepeling van de bestaande maatregelen, waar de KNVB dan ook blij mee is. Wel spreekt de Nederlandse voetbalbond in een reactie van praktische problemen.

Kabinet komt met versoepelingen, KNVB juicht en ziet praktische problemen
© Pro Shots

Tot en met 3 maart is het alleen voor jongeren onder de 18 jaar toegestaan om samen te komen voor een training, maar daar komt in de nieuwe maand dus verandering in. In wedstrijdverband spelen blijft verboden voor amateurs, terwijl de huidige coronaprotocollen blijven gelden voor sporters van 27 jaar en ouder. Zij mogen wel sporten in de buitenlucht, maar op anderhalve meter afstand van elkaar.

De KNVB juicht de versoepelingen toe, zo blijkt uit de reactie van directeur amateur- en vrouwenvoetbal Jan Dirk van der Zee. 'Het is een kleine, maar belangrijke stap dat er nu meer ruimte voor jongvolwassenen komt. Op een leeftijd dat de wereld voor hen opengaat, zitten velen al maandenlang thuis, zonder uitlaatklap en met alleen online contact.'

Toch ziet de KNVB problemen ontstaan met de leeftijdsgrens. Immers wordt er vanaf 3 maart onderscheid gemaakt tussen 26- en 27-jarigen. 'Natuurlijk levert die leeftijdsgrens praktische problemen op, maar de sport kan jongeren nu meer helpen dan ooit. Hopelijk laat de volgende stap van het kabinet niet lang op zich wachten, zodat iedereen snel weer normaal mag trainen.'

Al met al worden er stappen gezet in de sport. Zo was er afgelopen zondag voor het eerst in maanden weer publiek aanwezig tijdens een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd. 1.153 toeschouwers zagen, verdeeld over meerdere vakken in het stadion, hoe De Graafschap met 1-2 zegevierde op bezoek bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.