Kabinet compenseert clubs voor lege stadions en reserveert 36 miljoen

Reacties

De Nederlandse overheid gaat de gederfde inkomsten van de profclubs compenseren, aangezien zij de komende weken hun stadions gesloten moeten houden voor supporters.

Kabinet compenseert clubs voor lege stadions en reserveert 36 miljoen
© Pro Shots

De NOS meldt dat de overheid een fonds gaat oprichten waarin 36 miljoen euro wordt gestopt. Clubs kunnen hun gederfde inkomsten tot 4 december bij het fonds declareren. De NOS schrijft dat verwacht wordt dat er op deze manier 25 tot 30 miljoen euro naar het betaald voetbal zal stromen.

Het kabinet besloot vorige week dat alle sportwedstrijden de komende drie weken zonder toeschouwers moeten plaatsvinden, tot woede van de KNVB. De bond en profclubs speelden vervolgens met het idee om het speelschema voor de komende weken schoon te vegen en de duels te verplaatsen naar de winterstop. Daar zaten echter te veel haken en ogen aan.

Bovendien gaf Den Haag te kennen het betaald voetbal te willen compenseren, wat de zorgen bij de clubs al enigszins deed verminderen. Nu blijkt dus dat het kabinet een fonds gaat oprichten om het profvoetbal tegemoet te komen, al is dat door de demissionaire regering nog niet officieel bevestigd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.