Kabelaars leggen zich niet neer bij ESPN-deal en stappen naar ACM

Reacties

Het consortium van telecompartijen (Delta Fiber, KPN, Odido en VodafoneZiggo) legt zich er niet bij neer dat de Eredivisie CV en de clubs afstevenen op een akkoord met ESPN voor de uitzendrechten van de Eredivisie. De kabelaars hebben de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd om het onderhandelingsproces door te lichten.

Kabelaars leggen zich niet neer bij ESPN-deal en stappen naar ACM
© Pro Shots

'De exclusieve onderhandeling en een op handen zijnde deal tussen ECV en Disney/ESPN over de televisierechten van de Eredivisie' zijn volgens hen in strijd met het kartelverbod. De ACM kan de clubs,  ECV en Disney tot een transparant biedingsproces verplichten.

De kabelaars hebben op 14 september per brief nogmaals aangegeven aan tafel te willen komen, maar daar werd volgens de telecompartijen geen gehoor aan gegeven. 'We kunnen alleen maar gissen wat de achterliggende reden is om dat te weigeren. We voelen ons dan ook genoodzaakt om de stap naar de ACM te zetten. Liever zitten we om tafel met ECV en de clubs, maar vooralsnog is ons nog geen enkele stoel aangeboden. Wij gaan ervan uit dat de clubs nu, hangende het handhavingsverzoek aan de ACM, geen definitieve besluiten nemen ten aanzien van die onderhandse gunning aan Disney', zegt een woordvoerder van het consortium.

Naast het ACM-traject claimt het consortium op het gebied van financiële garanties stappen te hebben gezet. ‘Eén ding staat daarbij voorop: het consortium is er nu en zal er ook na 1 juli 2024 zijn met haar gegarandeerde bod van 180 miljoen euro netto.’

Eerder werd bekend dat de clubs er met ESPN zo goed als uit waren. De deal van 2025 tot en met 2030 zou zo'n 750 miljoen euro (gemiddeld 150 miljoen per jaar) opleveren voor de clubs, die daar nog wel over moeten stemmen:

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.