Clubs gaan opnieuw in zee met ESPN: meer geld en meer vrijheid

Reacties

ESPN blijft naar alle waarschijnlijkheid de livepartner van de Eredivisie. De Eredivisie CV en de Amerikaanse sportzender hebben een akkoord bereikt over een contract van vijf jaar: 2025 tot 2030. De deal levert zo'n 750 miljoen euro op voor de clubs, die daar nog wel over moeten stemmen.

Clubs gaan opnieuw in zee met ESPN: meer geld en meer vrijheid

Dát de clubs in zullen stemmen met de deal lijkt een formaliteit. Het onderhandelingsresultaat is positief ontvangen omdat het meer vrijheid en geld oplevert. Eerder leken de clubs namelijk af te stevenen op een deal van tien jaar. Nu ligt er een aanbod voor 135 miljoen per jaar, aangevuld met een bonus van 70 miljoen. Waarna de markt relatief snel weer verkend kan worden.

De deal met ESPN die door inspanningen van ECV-voorzitter Jan de Jong, AZ-directeur Robert Eenhoorn en Ajax-directeur Menno Geelen rond is gekomen, moet er ook voor zorgen dat alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie live te zien zullen zijn. Op welke manier is nog onduidelijk, al wordt er duidelijk ingezet op live tv.

Over de samenvattingen van de Eredivisie, die nu in handen zijn van de NOS, is nog geen duidelijkheid.

Een alliantie van tv-aanbieders, Delta, KPN, T-Mobile en Vodafone/Ziggo, wilde ook aan tafel komen voor de Eredivisierechten. Zij dachten ESPN buitenspel te kunnen zetten, maar meldden zich niet meer bij de clubs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.