Juweel Ayew voorkomt nieuwe overwinning Newcastle

Reacties

Newcastle United heeft verzuimd om in een regenachtig duel verder afstand te nemen van de degradatiezone. Thuis tegen Aston Villa was Siem de Jong als aangever belangrijk, maar liet Newcastle punten liggen door een mooie goal van Jordan Ayew: 1-1.

Juweel Ayew voorkomt nieuwe overwinning Newcastle

Manager Steve McClaren kende een stroeve start in Newcastle, maar de afgelopen weken lijkt de ex-FC Twente-trainer zijn ideale elftal te hebben gevonden. Een 4-4-1-1-formatie, met daarin ruimte voor Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong, bleek goed voor zeges op Liverpool (2-0) en Tottenham Hotspur (1-2).

Thuis tegen hekkensluiter Aston Villa sleutelde McClaren niet aan de strategie die leidde tot succes. Dus had De Jong opnieuw een basisplaats en de 26-jarige middenvelder had een belangrijk aandeel in de openingstreffer. Zijn hoekschop werd in de 38ste minuut immers binnengeschoten door Fabricio Coloccini.

In de 57ste minuut kreeg De Jong een uitgelezen kans om het duel te beslissen, maar zijn kopbal ging naast. Vier minuten later, toen De Jong was afgelost door Ayoze Pérez, zorgde Jordan Ayew met een fraai schot in de bovenhoek voor de 1-1. Het bleek de aanzet tot een moedig slotoffensief van de bezoekers, waar Leandro Bacuna het hele duel linksback was.

Dat leverde in een spectaculaire slotfase kansen op voor beide ploegen. Zo had Wijnaldum zijn ploeg naar de zege kunnen schieten, maar zijn inzet miste kracht en richting. De stand geeft aan waarom zowel Newcastle als Aston Villa vergeefs jacht maakte op de winnende goal. Met zeven punten blijft de ploeg van manager Rémi Garde namelijk hekkensluiter, terwijl nummer zeventien Newcastle slechts drie punten boven de streep staat.

Georginio Wijnaldum in duel met Carlos Sánchez.
Georginio Wijnaldum in duel met Carlos Sánchez.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.